8 Sikkerhedstips til rejsen

8 Sikkerhedstips til rejsen

Det er ikke sikkert at det er nødvendigt, men hvis uheldet er ude, så er det altid bedst at være forberedt. Vi har valgt at skrive nogle af de tips vi selv bruger, når vi er ude og rejse.

1. Orienter dig
Det er altid smart at orientere sig når man ankommer til en ny destination, hvor ligger det nærmeste hospital, politistation og hvordan kommer man derhen? Få et kort fra et turistbureau og tegn disse ting ind.

2. Drik vand – massere af vand
En af de største blunder folk begår når de er ude og rejse er at justere deres indtag af vand, hvis du rejser syd på, så skal mængden du drikker opjusteres en del. Sørg for altid at have vand på dig og ekstra på hotelværelset.

3. Lær nødvendige ord eller sætninger
”Jeg er komme til skade”, ”Hospital”, ”Vand” eller ”Hvor er…” lær altid nogle få ord og sætninger, så hvis uheldet er ude, så er du forberedt på at håndtere situationen. Hvis du fejler noget, eller du har en historie med anfald så sørg for dine nærmeste kan beskrive hvad der forgår og spørge om hjælp til de pågældende.

4. Udenrigsministeriet
Et godt råd er at tjekke op på udenrigsministeriets hjemmeside, de skriver hvis der er noget du som turist skal være opmærksom på i det pågældende land.

5. Vaccine
Sørg for i god tid at orienter dig om hvilken slags vaccine der er relevante til dit pågældende feriemål, visse sygdomme kan virkelig ødelægge en persons ferie. Nogle vacciner skal tages en del tid før rejsen, så sørg for at være i god tid eller spørg din læge.

6. Tag kopi af dit pas
Når det er muligt, så benyt en kopi af dit pas og lad det originale ligge i sikkerhed. Derudover er det altid godt have kopier på dig, så hvis det bliver stjålet, så har du altid mulighed for at søge hjælp på ambassaden.

7. IT-sikkerhed
Hvis du tager en computer, tablet eller telefon med på ferien, så skal du vide at du øger risikoen for it relateret problemer. Hvis du SKAL have computeren med så sørg for følgende:
– Backup dine data
– Brug wifi du kender
– Tjek kun netbank på wifi du har tillid til
– Aldrig installer noget du ikke kender
– Altid have firewall kørerende
– Overvej kryptering af dine data

8. Bogmærk vigtige sider
Altid smart at gemme de vigtigste sider hvis du er ude og rejse, så de er nemme af finde igen. Guides, hospital, politi, generel information og hvis du eksempelvis har høreværn, så link til brugsvejledningen eller en lokal øre doktor. Hvis du er på kroophold i Danmark, så er denne side god.