Disse malaysiske øer er værd at besøge

Disse malaysiske øer er værd at besøge

Malaysia består af et fastland på den malaysiske halvø, mens den resterende del af landet er placeret på Borneo. Men hvad der måske går de flestes næser forbi, er de mange smukke øer, som Malaysia også har at tilbyde. Denne artikel giver dig tips til, hvilke øer der er værd at besøge på din næste rejse i det smukke asiatiske land. Artiklen er delt op i tre dele, der hver især beskriver de tre øer og deres oplevelsesmuligheder.

Redang: Et malaysisk paradis venter

En enkelt søgning på ‘Redang’ på Google beviser, hvorfor denne ø er værd at besøge, hvis du er på udkig efter sand, vand og sol. Redang er placeret ud for den nordøstlige del af den malaysiske halvø. Her har vandet en blå farve, du kun troede fandtes i dine drømme, og sandet er så hvidt, at det næsten blænder dine øjne.

 

Rundt omkring på øen gemmer der sig et hav af små afsides strande – den ene smukkere end den anden. Den populære strand Pasir Panjang er ét af hovedattraktionerne på øen, og stranden skuffer bestemt ikke. Palmerne knejser sig i kanten af vandet, og alt indbyder til afslapning og ren forkælelse for krop og sjæl. Når du bliver træt af at ligge i det bløde sand, kan du snorkle og udforske de smukke koraller, som allerede viser sig efter et par svømmetag.

Langkawi og Dayang Bunting byder på smukke udsyn

Langkawi er placeret på den nordvestlige side af den malaysiske halvø og ligger meget tæt på grænsen til Thailand. Langkawi er en ø-gruppe, der består af ikke mindre end 99 øer, hvoraf den største hedder Pulau Langkawi. På én af de sydligste øer Pulau Dayang Bunting finder man en smuk sø med navnet Tasik Dayang Bunting. Søen har naturligvis ferskvand og en utrolig smuk grøn farve, der er et postkort værdigt. Oversat betyder navnet Tasik Dayang Bunting ‘den gravide jomfrus sø’. Den har fået navnet på grund af de omkringliggende bjerges formation, som ligner en gravid dame, der ligger ned. Lokal overbevisning siger, at du kan tage et dyp i søen og øge chancerne for fertilitet, hvis du har problemer med at blive gravid.

 

På hovedøen Langkawi er det oplagt at tage en tur ved Panorama Langkawi i en kabelvogn, der svæver højt over skoven på øen. Her har du mulighed for at få et smukt udsyn over de kontrasterende farver blå, grøn og hvid, som alle indgår i den frodige natur. Ved Panorama Langkawi finder du også den verdensberømte Sky Bridge. Gå 100 meter over jorden på en bro, der giver mulighed for at kigge ud, hvis du altså ikke har problemer med højdeskræk.

Pulau Pangkor – en stille ø med udsøgt strand

Cirka midt ud for den malaysiske halvøs vestlige kyst finder du Pulau Pangkor. Øen er spækket med smukke strande og klart vand, der giver mulighed for nogle forfriskende og oplevelsesrige svømmeture. Rundt omkring på de mange strande bliver du mødt af usædvanligt store sten, der har et blødt og poleret udseende. Stenene fortsætter nogle steder ud i vandet og skaber en klar flade på bunden, som gør det nemt at se ned. Hvis du ønsker at svømme en tur, mens du nyder den bjergtagende natur, skal du prioritere et besøg på den nordvestlige side af øen, da den østlige side er mere befolket og har bygninger ud til kyststrækningen. Særligt stranden omkring Teluk Nipah er absolut et must, hvis du er på Pulau Pangkor.