En ferie for alle

En ferie for alle

Har du ikke lagt planer for sommerferien endnu, kan du med fordel læse med her. Vi bringer sommerferieideer til både familier med små og store børn, inden- og udenfor Danmark. Ydermere bringes ideer til, hvad du kan gøre, hvis ikke du har ferie i dine børns sommerferie.

Ferie i Danmark

Har man små børn, er det muligvis ikke den bedste idé at tage på en ferie langt væk. Rejser man til et andet land på sommerferie, er det ofte for det gode vejr. Dog kan kraftig sol blive for meget for små børn. Ydermere er turen dertil, om man flyver eller kører på ferie i udlandet, en stor omvæltning for små børn.
Ønsker man fortsat at tage på sommerferie, kan man med små børn optimalt bestille sommerhus i Danmark. Man kan med fordel bestille sommerhus i nærheden, så køreturen ikke varer mere end et par timer. Man behøver ikke rejse særlig langt væk fra hjemmet, for at opnå feriestemning – blot det at rejse væk fra hjemmet, kan for mange, medføre feriestemning. Når man bestiller sommerhus, kan man bestille alt efter, hvilke krav eller ønsker, man har. Det betyder, at har man en hund, man gerne vil have med, kan man bestille hundevenligt sommerhus. Ønsker man faciliteter i form af pool, spa og sauna, kan man også tilvælge dette i bestilling af sommerferie. Det kan dermed give samme følelse, som var man rejst længere væk på ferie.

Har man planlagt blot at være hjemme i eget hus i ferien, kan man sagtens invitere feriestemningen indenfor. Man kan for eksempel slå et telt op i haven, som ens børn kan sove i. Det vil de helt sikkert synes er sjovt, samtidig med at det er trygt, da de ikke er længere væk fra huset, end at de kan løbe ind, hvis de mangler noget.

Ferie i udlandet

Ønsker man at rejse til udlandet, kan man tage på bilferie og køre gennem Europa til ens valgte destination. Når man kører en tur over flere dage, som for eksempel til Italien, kan man med fordel bestille en overnatning i for eksempel Østrig. Dermed oplever man også noget på vej til ens ferie, og ikke kun når man når destinationen. Ønsker man ikke at køre på ferie, kan man også flyve. Det er ofte dyrere, men til gengæld går det hurtigere, og man sparer deraf en masse transporttid.

Sommerlejr

Er man ikke så heldig at have ferie på samme tid med børnenes sommerferie, kan man stadig sørge for, at de nyder ferien til fulde. Deres bedsteforældre vil uden tvivl gerne have besøg af dem i nogle dage. Dermed kommer de også på en mini-ferie, og de opnår derved feriestemning.
Har børnene bestemte fritidsinteresser, kan man også sende dem på sommerlejr. Ofte varer sommerlejr fra et par dage til en uge. Alt efter hobby og organisation, kan man komme på fodboldlejr, ride-lejr eller noget helt tredje.

Man kan sagtens opnå feriestemning, om man bliver hjemme, tager i sommerhus i nærheden eller rejser til udlandet. Det handler ofte om, hvem man er sammen med. Derfor skal man bruge ferien på at hygge sig og have det sjovt. Har man ikke mulighed for at være sammen med sin familie grundet arbejde, kan børnene med fordel nyde godt af sommerlejr.