Er Airbnb noget for dig?

Er Airbnb noget for dig?

”At rejse er at leve”, skrev H.C. Andersen i 1855 og det kan man jo kun give ham ret i. Hvem af os elsker ikke at rejse, at opleve nye steder og nye mennesker? Uanset om det er en charterrejse til sydens sol og swimmingpools, eller om det er en vandreferie i Norges fjelde med overnatning i telt, så taler rejser og ferier bare til os. Rejser koster desværre bare så mange penge, og vil man på længere rejser, så står ens tomme bolig jo bare og koster penge. Men hvad nu hvis det ikke var tilfældet?

 

Tjen penge på dit tomme hus når du rejser

Et koncept der er stormet frem i de senere år er Airbnb. Airbnb går i al sin enkelthed går ud på, at man udlejer sin bolig som en slags bed&breakfast. Dette betyder, at man kan tjene penge på ta udleje sin bolig, mens man selv er bortrejst. Det kræver naturligvis, at man er afklaret med, at fremmede mennesker bor og sover i ens hjem, hvorfor Arirbnb bestemt ikke er for alle. Hvis man dog finder de rigtige logerende, kan det virkelig være en god løsning. Især fordi man selv kan benytte sig af et Airbnb i det meste af verden. Det er ofte meget billigt og man kan få en masse gode oplevelser samt nye venner.

Det er naturligvis grænseoverskridende, at fremmede mennesker skal sove i ens seng. Hvis man kan ligge genkendende til dette kan man evt. skaffe sig en god sovesofa. Denne er ligeledes praktisk, hvis der kommer flere logerende, end man ellers har plads til. Du kan samle inspiration til at finde en god sovesofa her, så du er godt forberedt.

 

Vær forsigtig

Airbnb er en sjov og interessant måde at holde ferie på, eller at tjene penge på ens tomme bolig. Dog skal man skal naturligvis være yderst forsigtigt, når man vælger en logerende, eller hvis man selv vil leje et sted at bo. Der findes mange skrækhistorier om folk, der har fået hærget deres lejligheder, opdaget at der var skjulte kameraer i den bolig de havde lejet eller andre ubehagelige ting.

Disse historier kan måske afskrække mange fra at prøve Airbnb, men det vil være synd, da det er en fantastisk måde at få fede oplevelser på. Det anbefales blot at man gør sig sine tanker, om hvad man forventer og kræver at eventuelle lejere. Man kan sikre sig, at det er folk, der tidligere har fået god omtale.

Det siger sig selv, at man nok ikke udlejer sin bolig til en person, der tidligere har fået skyld for at hærge boliger eller har fusket med betalingen. Ligeledes lejer man nok ikke det mest usle hummer i en kælder i Rio’s mest snuskede bydel. I hvert fald ikke, hvis man er glad for sit helbred.

Har man omløb i hovedet og en smule fornuft, kan man sagtens finde en god lejer eller et godt sted at bo, så det at rejse pludselig bliver en langt billigere oplevelse.