Forbered dig på en aktiv ferie og undgå skader

Forbered dig på en aktiv ferie og undgå skader

Forbered dig på en aktiv ferie og undgå skader

Det er altid fantastisk med en aktiv ferie, men hvis du ikke er vant til at dyrke de sportsgrene du foretager dig på en aktiv ferie, kan du sagtens opleve forskellige skader. Vi har derfor lavet en oversigt over hvilke skader du kan opleve og hvordan du kan forebygge de mest typiske skader, så du kan komme helskindet gennem din ferie.

Undgå en forstuvning

En af de helt almindelige skader for langt de fleste, og henover langt de fleste sportsgrene er en forstuvning. Én forstuvning er i bund og grund en vridning og belastning af ledet i hvor du er blevet forstuvet, hvilket i langt de fleste tilfælde er en ankelforstuvning. De fleste oplever en ankelforstuvning i tilfælde, hvor de har været uopmærksom på terrænet eller hvor de har oplevet skub i form af kontaktsport som f.eks. fodbold. En ankel forstuvning kan være meget forskellige af karakter og kan vare fra 1 uge og helt op til 6 uger, hvor det i meget slemme tilfælde kan være behandling nødvendig. Forstuvningen vil typisk gøre meget ondt i 1 til 2 dage, hvor det efterfølgende vil gøre ondt når du bruger leddet enten til at gå eller ved at ligge pres på det. En forstuvning kan forebygges ved at lave balanceøvelser på et ben, f.eks. hvor du hopper i trekanter eller firkanter med lukkede øjne og på et ben.

Forebyg skinnebensbetændelse

Skinnebensbetændelse er også en meget almindelig sportsskade, som langt de fleste enten oplever at de selv oplever skinnebensbetændelse eller at deres holdkammerater kom ud for det. Skinnebensbetændelse opstår ofte ved løb eller sportsgrene hvor du løber meget, de fleste oplever at det opstår når der skrues op for intensiteten ved løbet. Det kan derfor være en rigtig god idé at træne læggen ved styrketræning, for at forebygge potentielle skader, på den måde kan du også undgår du også træthedsbrud som ofte sker hvis du ignorere symptomerne.

Brug behandling til at forebygge og behandle skader

Der findes mange forskellige måder du kan søge behandling, men det er blevet mere og mere populært at benytte holistiske behandlingsmetode, som tager udgangspunkt i behandle hele kroppen for at behandle enkelt skader, du vil derfor opleve en bedre helhedsfølelse når du er færdig med sådanne en behandling. Body SDS udfører holistiske behandlinger, med fokus på at behandle alle kroppes skavanker, og det inkluderer også sportsskader. Med en lang aktiv sportsferie, kan det være en god idé at tage en behandling hos Body SDS, hvor der tage udgangspunkt i dine ønsker og behov, men også hvad terapeuten kan mærke på din krop. En behandling vil hjælpe med at sætte gang i kredsløbet, som vil hjælpe med at løsne spændinger i kroppen og langt de fleste oplever ikke kun afhjælpning af skader men også et større kropsligt overskud efter behandlinger.