Gør dig sikker mod ulykker på ferien

Gør dig sikker mod ulykker på ferien

Ferier og rejser er fyldt med glade minder, sjove historier og uforglemmelige oplevelser. Dog er det ikke ufarligt at begive sig ud i verden og væk fra de trygge rammer. Det er ikke til at sige, hvad der kommer til at ske. Derfor er det godt at forberede sig på diverse ulykker eller uheldige situationer, således man er klar, hvis uheldet skulle være ude. Hvis du snart skal på ferie, og du gerne vil sikre dig og din familie inden afrejse, kan du læse mere i artiklen nedenfor. Her kommer nemlig et par gode råd til, hvordan du sikrer dig mod ulykker på ferien.

Husk det blå sygesikringskort

Her i Danmark er vi vant til blot at bære det gule sygesikringsbevis på os. Det gule sygesikringskort ligger altid i pungen for mange mennesker, og derfor kan man nemt komme til at glemme, at man har det på sig. Det er dog vigtigt at huske det blå sygesikringsbevis, når du skal ud at rejse. Det gule dækker nemlig ikke i udlandet, og hvis der skulle ske dig noget i udlandet, bør du derfor have det blå på dig. Det blå sygesikringskort dækker i EU- og EØS-lande samt i Schweiz. Går din rejsedestination til et af disse steder, bør du derfor sikre dig, at du har et sådan kort, samt at det ikke er udløbet.

 

Forsikring af dig selv

Det blå sygesikringskort dækker ikke din egenbetaling eller sygdomsbehandling i udlandet. Derfor er det centralt at tegne en rejseforsikring. Hvis du ikke har en rejseforsikring, og hvis uheldet er ude på din ferie, kan det nemlig koste dig dyrt. Dyre egenbetalinger samt hjemtransport er blot et udpluk af de dyre udgifter, der kan være. En rejseforsikring vil derfor komme dig til gode og være alle pengene værd, hvis du involveres i en ulykke eller smittes af en sygdom i udlandet.

 

Sikring ved dødsfald

Det værst tænkelige kan ske i udlandet – at du dør. Dette kan ske i form af trafikulykker, smitsomme sygdomme eller madforgiftning, og selvom det selvfølgelig er det værst tænkelige scenarie, bør du alligevel være forberedt på det. Du kan forberede dig ved at have styr på dit testamente. Det kan være en fordel at sørge for, at der er penge nok i arven til at kunne betale en bobestyrer ved dødsfald. Ved brug af en bobestyrer sikres det, at der ikke opstår interne konflikter eller uenigheder blandt arvingerne. Selvom det kan virke som en fjern mulighed, kan dødsfald altså opstå, uanset hvor man er. Derfor er det en god idé at gøre sig disse tanker inden afrejse. Hvis du ønsker at læse mere om dette samt mulighederne ved en bobestyrer, kan du klikke her.