Har du styr på vaccinerne til din kommende rejse?

Har du styr på vaccinerne til din kommende rejse?

Sommeren banker på døren, og danskerne drager snart ud på spændende rejser til eksotiske rejsedestinationer. Før man kan slappe helt af og nyde ferien, er der dog en række praktiske ting, der skal være styr på: Er passet fornyet? Har jeg en rejseforsikring? Og hvilke vacciner skal jeg have?

Det er specielt vigtigt, at du undersøger nøje, hvilke smittefarer der er på din feriedestination, så din ferie ikke bliver ødelagt. Læs videre, hvor vi guider dig til de vigtigste vacciner afhængig af feriedestinationen.

Vigtige vaccinationer

Hovedreglen er, at jo fjernere rejsemål, jo mere aktuelt er det at beskytte sig mod smitte fra diverse sygdomme. Nogle vacciner er et krav, hvorimod andre bare er en god idé at have. Overordnet set anbefales det, at alle rejsende er vaccineret mod stivkrampe, difteri samt mod Hepatitis, smitsom leverbetændelse. Om du har behov for yderligere vaccinationer, mod eksempelvis Gul Feber, der findes i alle mellemafrikanske lande og i den nordlige halvdel af Sydamerika, eller behov for medicinsk malariabeskyttelse, afhænger af rejsemål og rejsemåde. På denne side kan du læse meget mere om, hvilke vacciner du skal have afhængig at rejsemål.

Andet rejsemedicin

Din ferie kan hurtigt blive ødelagt eller besværet af sygdom, og det er derfor vigtigt, at du er forberedt. Først og fremmest skal du huske solbeskyttelse, og hvis du render rundt med blege arme og ben fra vinteren, er du ekstra udsat. Det er derfor vigtigt, at du bruger solcreme, hvis du opholder dig i solen i længere tid.
Måske du skal på telttur eller vandretur, og du vil derfor være ekstra udsat over for insektbid – det kan gøre utrolig ondt at blive bidt af et insekt, og smerten kan næsten være uudholdelig. Du kan med fordel alliere dig med dit lokale apotek, der kan guide dig til den helt rette medicin mod dette. En af de hyppigste og mest ferieødelæggende sygdomme på ferien er diarré. Du kan enten forberede og forebygge, inden du tager ud at rejse, gennem indtag af en bestemt slags medicin. Generelt gælder det om at tage sine forholdsregler i brug og undgå bestemte fødevarer på din rejse. Undersøg derfor rejsedestinationen nøje og bliv klogere på, hvilke madvarer du skal holde dig fra.
Du kan også have brug for at medbringe større mængder medicin på din rejse grundet sygdom. Du kan derfor have behov for at få lavet et pillepas.

Hvis du følger disse råd, er du godt dækket ind til din kommende rejse, så du forhåbentligvis undgår trælse toiletture eller i værste fald indlæggelse på et hospital i et fremmed land, du ikke kender. Spar ikke på vaccinationerne og medicinen, for det kan være dig, der er uheldig.