Her er guiden til Paris

Her er guiden til Paris

Hvis du overvejer, at besøge den smukke franske by Paris. Så forbered dig på god mad, hyggelige cafeer, og lækre butikker. Men Paris er også meget mere end dette, og hvis du ikke kender byen så fortvivl ej. For her kan du læse en guide til, hvordan du spiser, drikker, og hygger dig igennem den dejlige by som alle elsker.

Fakta om Paris
i Paris by alene bor der 2,2 mio. mennesker, men byen har årligt 25 mio. besøgende land. Dette er også med til, at gøre Frankrig til et af de mest besøgte lande i Danmark. Og igennem byen løber den kendte flod Seinen, som næsten ikke kan undgås at støde på.

Hvis du flyver til Paris, ligger der to store lufthavne som man hurtigt og ofte også ret billigt kan flyve til. Lufthavnene hedder Orly og Charles-de-Gaulle, og ligger begge forholdsvis tæt på byen.

Den smukke hovedstad bliver også kaldt for lysenes by, og dette er med god grund. Når du oplever byen, vil du hurtigt opleve hvordan det hele lyser op efter mørkets frembrud.

Hvis du synes Paris virker interessant kan du tage med hideaways i Paris

Spisning i Paris
til morgenmad i Paris, er det meget normalt at man spiser en croissant eller baguette. Og selvom det ikke lyder af meget, så er det bare noget af det som hører en tur til Frankrig til. Du kan altid skylle det ned med et glas juice, eller en kop kaffe.

Når du besøger Paris, vil du hurtigt opleve, at det er et gastronomisk mekka. Hvis du skal spise frokost i byen, skal du gøre det mellem klokken 12-14. Her vil du opleve, at man restauranter har deres eget frokostkort.

Når aftensmaden skal indtages, venter franskmændene selv ofte til 20-21-tiden med at gå ud og spise. Dette bør du også gøre når du er der, det giver en helt speciel og meget mere autentisk stemning. Generelt er maden i Frankrig god, og du bør helt sikkert prøve nogle af de Fransk specialiteter såsom bouef bourguginon, eller løgsuppe som de også er meget kendte for.

Det skal du opleve

Når du besøger Paris, er der bare nogle ting som du ikke kan gå glip af at se. Og den aller største turistattraktion, som du helt sikkert også bør tage et smut for, er Eiffeltårnet. Især om aftenen er det ekstremt smukt, for når mørket falder på. Bliver det smukke tårn lyst op, og skinner udover byen.

Om du er voksen eller har børn med, så er der altså noget specielt ved at besøge den store forlystelsespark Disneyland Paris. Parken er en oplevelse i sig selv, og man kan nemt få en hel dag til at gå i parken. Især hvis man har børn med til Paris, bør man gøre sig selv og dem den tjeneste af besøge stedet.

I Paris ligger også et utal er museums, og smukke slotte. 2 af de mest populære museums er Louvre og d’Orsay, som begge er store attraktioner i Paris. Og hvis du gerne vil opleve smuk arkitektur, så slå et smut forbi Versailles slottet. Eller besøg det altid smukke Notre dame.

Hvis ikke du er til seværdigheder og kultur, vil du helt sikkert kunne shoppe tiden ihjel. For Paris er en fænomenal by, at gå på shopping i. Og ALLE butikker du måtte ønske dig, ligger i den lækre by.