Hjemmeferie: 5 praktiske ting du bør gøre, hvis du holder ferie derhjemme

Hjemmeferie: 5 praktiske ting du bør gøre, hvis du holder ferie derhjemme

Sommeren er over os, og stadigt flere og flere danskere vælger at holde ferie derhjemme. Og med det fantastiske vejr vi har haft i de sidste måneder, er det helt forståeligt. At holde ferie derhjemme giver en masse ro, samt ikke mindst mulighed for at få gjort mange af de små ting, som man ikke har tid til i dagligdagen. Her kan man særligt overveje at tage et kritisk blik på sin bolig. I denne artikel giver vi vores bedste bud på, hvad bør kigge særligt godt efter.

1: Få sat skik på din have

Det første sted du bør starte, er i din have. Her kan du med god grund få slået græsset og klippet din hæk, hvis har sådan en. Hvis du ligeledes har træer i din have bør du sørge for at samle løse blade sammen, så du får en have der ser ordentlig ud. I samme ombæring bør du også sørge for, at din have bliver vandet, da vi nu har haft meget varmt vejr i meget lang tid. Selvom det kan være hårdt arbejde, vil du uden tvivl blive rigtigt glad for det endelige resultat i sidste ende.

2: Tjek dit tag for løse tagsten

Det næste sted du bør rette dit blik i mod, er dit tag. At have et utæt tag, er noget af det farligste for din bolig. Hvis dit tag har løse tagsten eller lignende, kan det give anledning til fugtskader hvilket kan påvirke hele din bolig. Hvis du overvejer at sælge din bolig, er det også altafgørende at dit tag er i ordentlig stand, for ellers kan du risikere at skulle betale for udbedringerne. Derfor er det bedste at være på forkant med problemerne. Det behøver ikke at koste en formue at få ordnet sit tag. Når du alligevel er deroppe, bør du også tjekke, om dit undertag er i ordentlig stand.

Hvis du har problemer med dit tag, kan du finde alt hvad du skal bruge for at reparere det på denne side.

3: Ryd grundigt op i dine ting

En tredje ting som du kan bruge din tid på, er at få ryddet op i alle dine ting. Mange mennesker kommer naturligt til at samle en masse ting sammen, som optager en masse plads i din bolig, uden at du lægger mærke til det. Sommeren er derfor den bedst tid til at få ryddet op og kørt alt hvad der er overflødigt på lossepladsen. Hvis du har nogle ting, som du mener er penge værd, kan du også altid sælge dem. I sidste ende kommer du til at have bedre orden i din bolig og ikke mindst mere plads. Og måske lidt flere penge på bankkontoen.

4: Undersøg dit fundament for revner

En fjerde ting du bør undersøge ved din bolig, er dit fundament. Dit fundament er afgørende for at holde både fugt og i mindre grad insekter ude af din bolig. desværre er det svært at undgå at ens fundament ikke får nogle små revner i løber af sin levetid. Men det gør ikke noget, så længe at du reparerer og fylder dem ud med det samme. Det er nemt nok at tjekke sit fundament for revner. Du skal blot gå et par gange om din bolig og kigge godt efter. Hvis du finder nogle små revner, bør du få dem fyldt ud med det samme. På den måde undgår du at få problemer med eksempelvis fugt og ikke mindst skimmelsvamp i din bolig.

5: Gå alle dine elinstallationer efter i sømmene

En femte og sidste ting, som du bør undersøge i din bolig, er dine elinstallationer. Hvis din bolig er helt ny har du her ikke noget at frygte. Men hvis du bor i en lidt ældre bolig, er dette en god ting at gøre. Usikre elinstallationer kan give anledning til kortslutninger og ikke mindst brand. Hvis du har nogle elinstallationer, som ikke er helt i orden, så bør du får dem ordnet med det samme.