Hvilken græsk ø passer bedst til dig? Vi har svaret til dig!

Hvilken græsk ø passer bedst til dig? Vi har svaret til dig!

Hvidkalkede huse, tzatziki, bouzuki-musik og vinbladsdolmer er noget af det, der er med til at gøre de græske øer til særdeles populære rejsemål også blandt danskere. Når du rejser til Grækenland, hvordan ved du så, hvilken græsk ø du skal vælge? Læs mere om seks af de skønne øer her, og hvilket særpræg de hver især har. Så er du bedre rustet, når du skal finde ud af, hvilken græsk ø, der passer bedst til dig.

Kreta er den af de græske øer, der har flest turister, og blandingen af det gode vejr og den græske kultur er blandt de faktorer, der trækker så mange. Når du rejser til Grækenland er Kreta den største ø, og her er mange varierede muligheder. Du kan vælge alt fra bjergvandring til besøg i grotter og aktivt byliv. Kreta byder på langstrakte strande og appellerer både til familier, rygsækturister og folk med hang til kultur.

 

Rhodos er den næststørste af de græske øer, og samtidig er det den ø, der har flest solskinstimer. Her finder du de fine sandstrande og dale, der er omkranset af bjerge. Her er også masser af turister, og mange af dem vender tilbage år efter år. Rhodos er populært hos de lidt ældre feriegæster, og folk rejser også hertil, fordi de ønsker garanti for sol på deres ferie.

 

Mykonos betragtes af mange, som rejser til Grækenland, som landets Ibiza. Den lille ø er om sommeren fyldt med feststemte turister, der tager på natklubber og eksklusive restauranter. Øen trækker mange homoseksuelle turister, og disse blandes med de velhavende grækere, som også holder af at feriere på øen. Mykonos by associeres af mange med en ægte græsk by takket være de blændende, hvidkalkede huse, der ligger smukt mellem de sandfarvede klipper.

 

Korfu har lange sandstrande og mange, smukke byzantinske kirker. Samtidig er det en frodig ø, og den nordlige del af øen kan have en del nedbør i vinterhalvåret. Turisterne er mangeartede her, og der kommer sågar en del fra Albanien, da den albanske kyst ligger ganske tæt ved Korfu. Korfu by har en smuk middelhavsarkitektur, som gør byen til noget særligt.

Samos er en grøn og frodig ø. Her er mange smukke planter, og både valmuer og lupiner er en fast bestanddel af det skønne forår på øen. Sommeren er varm og tør på Samos, og det trækker især familier til øen. Men også øhoppere kommer her på tur fra den tyrkiske kyst, som ligger ganske tæt ved.

 

Santorini har et dramatisk landskab, som er skabt af de mange vulkankratere, der findes på øen. Santorini er badeferie, også selv om det er på vulkaner. Badevandet og de smukke solnedgange trækker mange brudepar på bryllupsrejse til øen, og desuden ses en del turister, som er nyforelskede par på deres første ferie. Øen emmer af romantik. Fra øens højest beliggende by, Pyrgos, er der udsigt til de fleste af øens øvrige byer, og overalt finder du flotte hoteller og panoramabarer.