Når man finder kærligheden i udlandet

Når man finder kærligheden i udlandet

Det er dejligt at tage på ferie, da man både er åben overfor nye oplevelser og mennesker. Det kan derfor også ske, at man på sin rejse møder sin næste kæreste og måske ægtefælle. Det er selvfølgelig dejligt, men hvordan fungerer det juridisk, hvis man bliver gift med en udlænding.

Der er mange muligheder for, at finde den store kærlighed på charterrejsen. Uanset om det er til grisefest på Mallorca eller man drikker Uzo med de lokale på en græsk taverna, så er man frigjort fra hverdagens trummerum og kan nyde tilværelsen. Det betyder, at man er åben over at møde nye mennesker og måske få sig en ferie-forelskelse.

Hvis ferie-forelskelsen bliver mere seriøs, så skal man til at overveje, hvad der nu skal ske. Da de færreste har nemlig lyst til et langdistanceforhold på tværs af landegrænser og kontinenter. Særligt hvis ens nye kæreste bor uden for EU, kan det være vanskeligt, at flytte sammen, da der i Danmark er en restriktiv udlændingepolitik. I mange tilfælde kan det derfor blive nødvendigt at blive gift, for at bo sammen med sin udenlandske kæreste.

Det at blive gift medfører nemlig andre konsekvenser end, at ens ægtefælle kan blive i landet. Det medfører også, at man får formuefællesskab. Formuefællesskab medfører kort fortalt, at man skal dele sine formuer, hvis man bliver skilt eller hvis den ene ægtefælle går bort. Det er dog ikke alle, der har lyst til dette og måske i endnu mindre grad, hvis man ikke har været kærester så længe inden man bliver gift.

Heldigvis er det muligt for ægtefæller at lave en aftale om, at der ikke skal være formuefællesskab, hvis de ikke ønsker dette. Denne type aftale kaldes en ægtepagt og laves typisk af en advokat. Hvis ens ægtefælle ikke forstår dansk, er det selvfølgelig også vigtigt at ægtepagten kommer med engelsk oversættelse.

Vi har talt med Lars, der mødte Phuen i Thailand og som har fået lavet en ægtepagt i forbindelse med indgåelsen af deres ægteskab:

“Selvom Pheun og jeg selvfølgelig håber og regner med, at vi vil blive sammen altid, så var det vigtigt for os, at vi blev gift for kærlighed og ikke penge. Vi var derfor enige om, at vi skulle lave en ægtepagt, hvor vi begge havde særeje. Efter at have søgt lidt på nettet fandt vi Legaldesk.dk, hvor man for få penge kan lave sin egen ægtepagt med engelsk oversættelse. Det er noget, som har givet os begge tryghed i hverdagen.”

Med en ægtepagt kan man altså fjerne noget af usikkerheden, som kan være forbundet med, at indgå et ægteskab med en udlænding. Det kan også hjælpe med til at bekræfte, at ens kommende ægtefælle rent faktisk gifter sig på grund af kærlig og ikke i håbet om en økonomisk vinding.