Phnom Phen – Cambodias tveæggede sværd

Phnom Phen – Cambodias tveæggede sværd

Phnom Phen er hovedstad i Cambodia og har måske ikke danskernes største bevågenhed. Men det er faktisk lidt synd, da både Cambodia og Phnom Phen byder på en perlerække af både kulturelle, gastronomiske og underholdningsmæssige oplevelser, du absolut ikke bør snyde dig selv for. En rejse til Cambodia og Phnom Phen kan udvide din horisont og ikke mindst tilføre dit liv nye perspektiver.

En historisk by

De fleste tænker nok mest på Pol Pot, når de hører tale om Cambodia. Og selvom De Røde Khmerer absolut har spillet en blodig rolle i Cambodias historie og stadig er af afgørende betydning for Cambodianernes selvforståelse, er Cambodia og ikke mindst Phnom Phen langt mere end den blodige fortid. Det er også finkultur, som strækker mange år tilbage i tiden, og landet kan også bryste sig af at have nogle meget venlige indbyggere, som gerne hjælper turister med at finde rundt eller på anden måde servicere dig, når du har brug for det.

En af de ting, som du hurtigt vil opdage i Phnom Phen, er, at arkitekturen bærer stort præg af, at Cambodia har været en fransk koloni. Her findes nemlig mange bygninger i fransk kolonistil, som på en sær måde står i kontrast til byens ellers asiatiske udtryk. Når du går rundt i byen, hvor der bor cirka en million mennesker, kommer du let fra A til B. Større er byen nemlig ikke. Det betyder, at du let kan nå flere ting på en dag.

Du kan se Kongepaladset, og hvis du har mod på det, kan du også besøge Tuol Sleng Museum, der virkede som landets største tortursted i 70’erne. Phnom Phen er fyldt med modsætninger, der på den ene side gør landet til et sted, der er fredfyldt – mens du lige om hjørnet finder mindesmærker, som stammer fra den blodige borgerkrig.

Besøg nationalparkerne

Phnom Phen og Cambodia er kendt for at tilbyde besøgende adgang til nogle af de spektakulære Nationalparker. Og der er flere af dem. Syd for Phnom Phen kan du blandt andet opleve Bokor National Park, som ofte er indhyllet i tåge og giver den besøgende en besynderlig oplevelse af at være i en drøm. Her har franskmændene også hersket, men området er nu blevet solgt til kinesere, som drømmer om at gøre området til et dekadent sted, hvor du både kan gå på kasino og se smukke vandfald.