Rejs væk fra storby og stress – fire fordele ved at bo i provinsen

Rejs væk fra storby og stress – fire fordele ved at bo i provinsen

Man behøver ikke smide alt hvad man har i hænderne, rejse eller flytte langt væk for at opnå sjælefred og afslapning, som landlig idyl kan give. Er du og din familie nået til et punkt, hvor byen er blevet for stor og stressende, kunne det måske være en ide at rejse væk – indenfor Danmarks grænser. Vi giver dig 4 gode grunde til, at virkelighedsflugt kan være en realitet i provinsen.

1: Priserne og skatterne er lave

Den første årsag til, at det kan være klogt at købe en bolig uden for de større byer er først og fremmest, at boligpriserne for øjeblikket er lave relativt – og da boligpriserne er lave betyder det samtidig, at boligskatterne og ikke mindst grundskylden er tilsvarende lavere. I disse år er der en politisk stemning for at lade grundskylden stige med op til 7% årligt. Hvis man har købt sig en dyr bolig i storbyerne vil man hurtigt komme til at betale mange uforudsete udgifter, hvilket kan være med til at tage det sjove ud af at være boligejer.

2: De store byer bliver kun større og det vil påvirke din bolig positivt

En anden grund til at man kan overveje at købe bolig uden for de større byer er, at de store byer vil vokse sig større og større i fremtiden, og boligpriserne nær de større byer i fremtiden vil stige. Denne tendens gør sig lige nu gældende i dele af København, herunder for eksempel i forstaden Vallensbæk, hvor priserne indenfor de sidste to år er steget med mere end 10%. Derfor kan man med god grund tænke strategisk og gøre sig tanker om hvor der skal laves udbygninger af større byer i fremtiden. På den måde kan man så at sige købe billigt og sælge tilsvarende dyrere. I København stiger priserne i de fleste dele af byen og derfor får man relativt mindre ud af sin gevinst ved et fremtidigt bolig salg hvis pengene vel at mærke skal gå til at købe en ny bolig i København. I provinsen kan det for eksempel være en fordel at bo tæt ved et hospital da dette betyder man hurtigt kan komme til læge.

3: Du får mere plads for pengene

En anden god grund til at flytte til provinsen er, at boliggrundene af åbenlyse grunde er større. Derfor kan man kort sagt få mere for sine penge. Dette betyder også at der ikke er de samme begrænsninger på hvad man må gøre med sin grund. Så hvis man har en drøm om anlægge sig en stor og grøn have bør man overveje provinsen.

I de store byer kan det være svært at få tilladelser fra kommunerne til at lave tilbygninger til sit hus. Dette er endnu en mulighed man kan gøre brug af, hvis man gerne vil øge værdien af sin bolig på sigt. Disse begrænsninger påvirker derfor også mulighederne for at anlægge sig en personlig have, da man i stedet må gå hen i en offentlig park, hvis man vil tæt på naturen

4: Der bliver investeret flere penge i infrastruktur i provinsen

Et andet aspekt som gør det mere attraktivt at investere i en bolig uden for de større byer er, at der i de kommende år vil blive investeret flere penge i udbygningen af infrastrukturen. For eksempel er man i disse år ved at lægge en sidste hånd på flere motorvejsstrækninger, der skal forbinde Aarhus med Herning samt Vejle med Holstebro. Dette gør det på sigt nemmere at pendle fra sin bolig til arbejde.

Du kan læse mere om fordelene ved at hive teltpælene op og rejse til Danmarks yderste kanter her.