Rejseforsikring til farlig sport

Rejseforsikring til farlig sport

Usikkerheden omkring udlandsdækningen på det blå sygesikringsbevis har fået mange til at tegne en fast rejseforsikring som en del af deres almindelige indboforsikring eller vælge MasterCard, fordi de har en særlig rejseforsikring på rejser, der er bestil og betalt med betalingskortet. Men dyrker du farlige sportsgrene som f.eks. riverrafting, er den almindelige rejseforsikring ikke nok.

For nogle år siden blev dækningen af det gule sygesikringsbevist indskrænket til kun at gælde herhjemme. Samtidig blev der indført et nyt, blåt sygesikringsbevis, der giver dig den samme mulighed for at få lægehjælp og behandling på samme vilkår, som de lokale indbyggere i det pågældende land. Problemet med det er blot, at der i mange lande bliver afkrævet en vis grad af egenbetaling for den slags ydelser – og da du modtager behandling på samme vilkår som ”lokalbefolkningen”, gælder denne egenbetaling også for dig.

Derfor har både de didikerede rejse- og de almindelige forsikringsselskaber haft kronede dage med at sælge rejseforsikringer som en fast årlig pakke eller som en del af husstandens eksisterende indboforsikring.

Denne forsikring dækker oftest eventuelt egenbetaling i det pågældende land, samt hjemtransport og stiller dig således på nøjagtig samme måde, som du før har haft med det gamle, gule sygesikringsbevis.

Dækker ikke farlig sport

matterhorn-968_640

Men denne type rejseforsikring dækker ikke en lang række sportsgrene, der af forsikringsselskaberne betragtes som farlige. Det gælder f.eks.

  • Riverraftning
  • Vind- og kitesurfing
  • Faldskærmsudspring
  • Bjergbestigning
  • Rideferier
  • Dykning,
  • Skiløb
  • Mountainbikecykling
  • Trekking

Så står der en af disse sportsgrene på programmet for din rejse, skal du altså have tegnet en tillægsforsikring til rejseforsikringen, der dækker uheld forårsaget af den pågældende sportsaktivitet.

Dækning og vilkår varierer

Desværre kan der være endog store forskelle på, hvordan de forskellige forsikringsselskaber dækker farlig sport, samt hvilke vilkår der gælder. Således er der forskel på dækningen af bjergbestigning og klatring hos forsikringsselskabet Codan, alt efter hvorvidt der bruges specialudstyr eller ej, ligesom der er forskel på dækningen hos Top Danmark, hvis klatring eller trekking indgår som en del af en ekspedition.

Vær ekstra opmærksom på tandskader og farlig sport

mountain-bike-1149074_640

Et sted hvor det er ekstra vigtigt at undersøge dækningen, er i forbindelse med tandskader ved farlig sport.

”Her ses der tit meget alvorlige tandskader, når først det går galt og det kan være særdeles kostbart at få rettet op på”

forklarer tandlæge Søren Sehested fra tpfrb.dk og opfordrer derfor alle, der skal ud at rejse om at tjekke op på, hvorvidt der er tandskade med i rejseforsikringen eller ej.

Det gælder også folk, der ikke skal dyrke farlig sport. For netop tandskader er sjældent en del af standarddækningen på de årsrejseforsikringer, mange forsikringsselskaber sælger som et tillægsprodukt til indbo- eller familieforsikringen.

Rejser du uden for EU?

Et andet overraskende sted, hvor mange med en standard årsrejseforsikring får sig en grim overraskelse, er, hvis de rejser uden for dækningsområdet for det blå sygesikringsbevis – det vil sige EU, Norge, Grønland, Færøerne og andre områder, der grænser op til EU.

Her dækker den almindelige årsrejseforsikring, der kan tegnes sammen med din indboforsikring nemlig ikke. Så står rejsen på mere eksotiske destinationer som Thailand, USA og Syd- eller Mellemamerika, skal du have tegnet en særlig rejseforsikring.

Uanset destination og eventuelle sportsgrene der skal dyrkes på ferien, er det en god ide altid at tjekke op på dækningen på din rejseforsikring, før du tager afsted.

Denne artikel er også omtalt hos Storify.