Sådan bliver du ferieklar i sidste øjeblik

Sådan bliver du ferieklar i sidste øjeblik

Regnen siler ned, der er grå skyer – det hele minder dig om efteråret. Men du har det ikke som Gene Kelly i ”Sining in the rain” – tværtimod faktisk. Derfor har du besluttede at tage på en afbudsrejse sammen med familien.

Nu skal der tankes op med sol, palmer, strand og kølige drinks sydpå.  Du havde ikke rigtig planlagt turen, det hele er sidste øjeblik, men fortvivl ikke. Læs med og få gode råd til hvordan du bliver ferieklar i sidste øjeblik.

Har du det hele til kufferten

Det første du skal gøre er at se efter om du har det hele til en uges solferie. Har du badetøj, skjorter, t-shirts, kjoler osv. nok? Hvis ikke er det en god idé at få ramt udsalget og tøjbutikkerne, så du kan få opgraderet feriegarderoben, så du ikke ligner, du lige er stået af fire toget. Hvis du skal et sted hen, hvor du ved, at der bliver gået meget, så er det en god investering at købe nogle ordentligt sko. Nogen du kan gå i en hel dag og ikke få ømme fødder.

Fly turen

Det andet du skal gøre er at forbedre dig på flyveturen. Selvom du hurtigt kan komme til solrige steder, kun et par timers flyvetid fra København, så er det væsentligt at du forbedrer dig på flyveturen. Ellers risiker du, at det bliver en dårlig tur og elendig start på ferien. Husk derfor at komfortabelt tøj, en god bog eller magasin, høretelefoner der lukker støj ude og en nakkestøtte. Alle de ting er med til at gøre flyveturen en god oplevelse – du vil næsten ikke ane du er ude og flyve.

Omfavn spontaniteten

Det tredje du skal gøre er at omfavne spontaniteten. Det har du allerede gjort ved at booke en ferie i sidste øjeblik, men det bliver til din fordel. Fordi du ikke har gjort den store planlægning ud af, som er en dårlig idé, hvis du gerne vil have en afslappende ferie. Alt for mange planlægger ferien ned til hvert eneste minut, hvilket kun gør ferien mere stressende end afslappende. Så lad vær med panik over at du ikke har planlagt noget. Omfavn spontaniteten og gør det, der falder dig ind når du rammer destinationen.

Er huset ordentligt

Det fjerde du skal gøre er at sørge for at huset er i orden afrejse. Er alle døre og vinduer lukket forsvarligt, er reservenøglen fra potteplanten fjernet – så ubudne gæster ikke kommer let ind. En god idé er at spørge din nabo, om de har lyst til at se efter mistænkelig adfærd, mens du er ude og rejse. Det er en god måde at hjælpe hinanden på og du kan tage på ferie med et roligt sind.

Mange bruger desuden ferien på at ordne projekter enten i huset eller haven. De projekter kan vente til, du kommer hjem fra ferie, eller du kan finde folk til at gøre det for  dig. Du kan altid finde en vinduespudser, en gartner eller nogen til ordne de fliser på terrassen, som trænger til at blive renset. Det har altid været en torn i øjet på dig, at de fliser ikke længere ser pæne ud – men det er der råd for. Du kan finde professionelle folk her, så du kan krydse “rensning af fliser” af på din liste.  Dermed kommer du tilbage til et hjem, som er nydeligt og klar til den årlige sommerfest sammen med vennerne.

Til sidst er der bare at sige: husk solcremen