Sådan finder du en billig skiferie

Sådan finder du en billig skiferie

Det er lækkert at tage en uge eller mere på pisterne en gang om året. Dog er det ikke alle, der har økonomien til at tage hele familien med – eller i det hele taget afsted. Det er meget ærgerligt, da skiferie er noget, som enhver bør opleve.

Hvis økonomien driller eller SU-budgettet bliver stramt, er der heldigvis ofte succes med at researche og finde meget billige skiferier til meget få kroner. Det behøver ikke altid at koste mange tusinde kroner.

Her i artiklen vil vi forklare mere om, hvilke ting, du bør tage hensyn til, for at komme ud på skiene til en billig pris.

Vælg lavsæson

Den mest effektive måde at spare penge på rejsen er naturligvis at rejse udenfor sæson. Det hænger nemlig sådan sammen, at skiferier – ligesom almindelige ferier – er dyrere i perioden, hvor skolerne afholder ferie og børnene har fri.

Det er typisk omkring uge 7, som er vinterferien, at der er højeste priser. Og det er også de omkringliggende uger.

Så hvis det er muligt for dig at tage en uges ferie helt i starten af skisæsonen eller tæt på slutningen, er det her, du vil finde de billigste billetter.

Bo i lejlighed

De fleste gæster bor på hotellet på selve skidestinationen. Det er enten et særskilt hotel eller et hotelophold i forbindelse med et rejsebureau. Dog vil det være billigst for dig at booke en lejlighed et stykke væk fra pisterne, for at spare en betydelig mængde penge.

Vælg kør-selv-ferie

Transport til destinationen kan hurtigt løbe op i en del kroner. Det kan derfor være en fordel at køre i egen bil til skidestinationen. Hvis du rejser sammen med flere personer, vil det stort set altid være den billigste måde.

Derudover er det en fordel at have sin egen bil med, hvis du vælger at bo i lejlighed et stykke væk fra pisterne.

Undgå populære skidestinationer

Der findes mange forskellige skidestinationer i de forskellige lande. Dog er der enkelte, som er betydeligt mere populære end andre og som derfor kan tillade sig at kræve en højere pris end andre. Dette er ofte en kombination af faciliteter og popularitet for et bestemt land. Et område som f.eks. Bad Gastein er meget populært blandt danskere, hvilket også reflekterer den højere pris end andre steder i Østrig.

Der er sjældent kæmpe forskel blandt de forskellige steder. Ofte er det et større udvalg af bestemte pister, terrænet, faciliteter eller menneskerne, som gør, at folk tager et bestemt sted hen. Hvis du bare er interesseret i at flyve ned ad pisterne fra morgen til aften, kan det klart betale sig at tage et mindre populært sted hen.

Book i god tid

Ligesom booking af almindelige billetter til stort set alt – lad det være flybilletter, hotelophold, koncertbilletter og meget andet, kan det svare sig at bestille rejsen i god tid.

Jo længere du venter, jo dyrere bliver rejsen oftere.

Rejs sammen med andre

Det er selvsagt, at hvis du rejser sammen med en gruppe af andre personer, vil det blive billigere. Dette skyldes enten at der er grupperabat (ofte kun muligt, hvis I er en større forsamling end 10 personer) eller fordi der simpelthen bare splittes om regningerne. Det er billigere at købe ind til mad pr. person, hvis I er fem personer end hvis du er alene.

Derudover bør du rejse sammen med andre, som heller ikke just tørrer øjne i pengesedler. Rejser du med personer, som ikke har en stram økonomi, kan du ofte blive ”presset” til at følge med på de dyre vaner som f.eks. vin til maden, den store 3-retters menu, dyrere lejlighed/værelse osv.