Sådan sparer du sammen til en lang rejse

Sådan sparer du sammen til en lang rejse

Gæsteindlæg fra Marcus – Rejsegear.dk.

Kender du typen, som bare lige pludselig napper en tur overseas flere måneder af gangen?

Har du så nogensinde tænkt: “hvordan fanden har du råd til det?”

Det har jeg i hvert fald mange gange. Indtil jeg da blev lidt for interessant og begynde at rundspørge mine rejsekammerater om, hvordan de har haft succes med økonomien herhjemme samtidig med en sideløbende opsparing til drømmeturen.

Svarene har jeg smidt sammen her i indlægget. Måske kan du bruge dem. Måske har du selv nogle gode råd?

Få overblik over dine indtægter og udgifter

Det vigtigste, når du skal til at spare sammen er, at du har et klart overblik over din nuværende økonomi. Hvis du kan gå ind på din bankkonto og tænke “hvor er mine penge blevet af?”, så skal du gå i gang med det samme. Du burde faktisk have været i gang i går.

Når du kender de præcise tal for, hvor mange kroner, der lander på din konto hver måned, og hvor mange, der ligeledes går ud i den anden ende – de faste udgifter, kan du begynde at optimere.

Stop med at købe nice-to-have sager

Den største økonomidræber er nice-to-have stuff. Det er naturligvis op til den enkelte at vurdere, hvad der er nice-to-have og need-to-have for dig. F.eks. er den ugentlige bytur, cafétur eller 100/100 Mbit internet nice-to-have. Det kommer vi i hvert fald ikke uden om.

Skær ned på pengekrævende aktiviteter. Gå ned i internethastighed og vælg et mobilabonnement, som ikke nødvendigvis har 10 timers tale og 30 GB data.

Flyt hjem til familien

Medmindre du er flyttet langt væk fra dine forældre, kan du vælge at flytte tilbage til dem i en periode. Hvis din lejekontrakt er ved at udløbe, er det perfekt. Hvis den ikke er, kan du udleje din lejlighed (hvis du har tilladelse til det), og derved tjene et fint beløb ved siden af.

Det er selvfølgelig en stor gamebreaker, hvis det er muligt for dig.

Sæt dig et specifikt mål

Lad os antage, at du skal bruge 50.000 kr. til rejsen. Du vil helst rejse senest om 12 måneder. Det vil altså sige, at du har 12 måneder til at opspare 50.000 kr. Det er lidt over 4000 kr. i måneden. Måske kan det blive knebent afhængig af din indtjening – men så kan du altid rykke deadline.

Nogle vil gerne spare penge på flybilletter ved at bestille i god tid – og samtidig lade sig selv komme lidt “under pres”. For andre er det et no-go. Hvis du har stærkere rygrad ved at “nødt” til at spare penge, er det en god idé. Men det afhænger af, hvilken type person, du er.

Ønsk dig pengegaver

En fremragende idé er at ønske dig penge som gaver, når du f.eks. har fødselsdag. Dog kan det for nogle familier virke upersonligt at give pengegaver. I sådanne tilfælde kan du jo ønske dig rejseudstyr, som du alligevel skal ud at bruge penge på, når rejsen begynder at nærme sig.

Det kan f.eks. være udstyr som en lækker kuffert eller en rummelig rejsetaske.

Gå i gang med food prepping

En af de store udgifter (for mig i hvert fald) er køb af mad. Typisk er der rigtig mange penge at spare, hvis du forbereder dine måltider hjemmefra.

Du kan f.eks. købe ind om søndagen og forberede det om aftenen, så du har måltider til alle ugens hverdage. Det sparer utrolig meget på pengepungen og samtidig er det langt sundere. Såfremt du naturligvis køber kost med næring i.

Nu har du vel allerede fundet ud af, hvad det kræver fra dig at spare sammen til en lang rejse. Du skal simpelthen ændre din livsstil.

Groft sagt; jo mere ekstrem du er i din livsstil, jo mere kan du spare sammen til rejsen.

Skrevet af Marcus fra RejseGear.dk