Tag på kør-selv-ferie i Europa

Tag på kør-selv-ferie i Europa

Du behøver ikke tage langt væk fra Danmark for at opleve en helt anderledes verden. Mange tror, at de skal helt ud til Asien eller sydstaterne i USA for at opleve mennesker, som er helt anderledes end danskere.

Alt du skal gøre er at smide børnene ind i bilen og køre sydpå, så kommer du hurtigt til at opleve, hvor anderledes de er dernede. Når du kommer til Sydfrankrig og Italien vil du med det samme opleve, at de er på en helt anden måde end os.

Det er fantastisk, at man ikke skal længere væk for at opleve den slags. Det er sjovt at køre rundt i hele Europa, og hvis du tager en måned fri sammen med børnene, så kan du nå at opleve mange forskellige ting i hele Europa.

 

Kør til Sydfrankrig

Det er fantastisk smukt at køre rundt i Sydfrankrig, og selvom Nordfrankrig også er smukt, så er der noget fantastisk ved den måde, som de er på, når du kommer sydpå.

Her oplever du en meget mere afslappet stemning, end du ser i Danmark. Når du kører igennem små byer, vil du opleve, at de ofte står udenfor og kigger på dig. Franskmænd er meget sociale, så de laver mange flere ting udenfor, end vi er vant til. Sikkert også fordi de kommer fra et varmere land end os.

 

Videre til Spanien eller Italien

Hvis I er taget til Sydfrankrig, så er det oplagt at tage til enten Spanien eller Italien. Begge lande er fantastiske, og især Italien er anderledes at køre rundt i. Der er mange ting at lave i begge lande for hele familien.

Generelt set er Spanien billigere end Italien, så det er et godt sted at tage hen, hvis I gerne vil spare nogle penge og stadigvæk lave en masse. Hvis I vælger at tage til Spanien, vil det være oplagt at fortsætte ind i Portugal og tage det med. Portugal har virkelig gode motorveje gennem hele landet, så I kan hurtigt komme rundt,

Italien er et bedre valg, hvis I gerne vil se andre lande også, da det har en bedre placering. I hvert fald hvis I kører rundt i Norditalien, da I af gode grunde ikke rigtig kan køre nogen andre steder hen, hvis I først er taget til Syditalien.

Inden I skal af sted skal I huske at tjekke jeres bil igennem, og så skal I også ringe til forsikringsselskabet, så I kan være sikker på, at I er dækket, hvis der sker noget på turen.

FDM kan I læse mere om, hvad I skal gøre, når I skal på bilferie. Der kommer de med mange gode råd til, hvad I skal gøre for at få en god tur.