Tips til oplevelser i Skandinavien

Tips til oplevelser i Skandinavien

Skandinavien er betegnelsen for et nordligt landområde i Europa, som dækker landende Danmark, Norge og Sverige. Det er et område fyldt med kontraster med enestående landskaber, pulserende storbyliv og rolig landlig idyl. Skandinavien har det hele. Denne artikel vil guide dig til, hvilke steder der er værd at se i det Nordlige Europa.

 

Praktiske foranstaltninger

Inden turen går til de skandinaviske lande vil det formentligt være en god idé at tage alle mulige former for praktisk tøj med.  Vejret er ofte ret ustadigt og til tider uforudsigeligt, så det  kan være svært at påpege en bestemt slags tøj. Med det i mente skal der være tøj til både varmt, koldt og vådt vejr. Ydermere er det en god ide, at altid at have styr på dine elektroniske devices, som smartphones og tablets, da de kan være behjælpelige med kort og apps, der er gode når man rejser i Skandinavien, især hvis man skal lidt længere væk fra civilisationen. Hvis din telefon er defekt på den ene eller anden måde er det værd, vil det være en god idé at få den lavet inden afrejse.  Det er blandt andet muligt at få iphone reparation her.

 

Bornholm

Solskinsøen bliver den kaldt i folkemunde og hvis man besøger Bornholm i sommerhalvåret kan man ikke andet end at få et smil på læben, da den lille Ø, som er tilhørende Danmark, men egentligt ligger tættere ved Sverige har mange forskellige ting at byde på. Her er det på øens nordside muligt at besøge Hammershus, som er en gammel middelalder fæstning, som blev opført i slutningen af 1200-tallet. Derudover rummer Bornholm på mange flotte naturmæssige oplevelser, som gør øen værd at besøge, ligesom den også er hjemsted for Danmarks mest velbevarede rundkirke.

 

Stockholm

Den svenske hovedstad bliver kaldt ”nordens Paris” og det er ikke uden grund. Sveriges hovedstad byder på et vel af smukke områder og de mange broer og øer, som byen består af gør det muligt at få en dejlig sejltur imellem bydelene. Dertil er der i indre Stockholm bydelen ”Gamla stadt” som navnet indikerer er den gamle del af byen. Syd for Gamla Stadt er bydelen Södermalm, som er en god blanding af Paris og London. Når man er i Stockholm og Sverige i det hele taget skal man ind på en restaurant og have deres hjemmelavede Köttbullar.

Geiranger fjord

Det er måske den smukkeste fjord i Norge, hvor stor bjerge med sne på tinderne skråner ned i det dybe og flotte blå vand. Den er på unescos verdensarvsliste og det siger ikke så lidt. Der er forskellige vandreruter omkring fjorden, hvor storslåede udsigter hele tiden vil tage pusten fra dig. Her vil du kunne se små byer tone frem i dalene og ensomme gårde beliggende på bjergskråner, hvor man kun forestiller sig får og geder kan komme frem.  Det er blandt andet muligt at komme på fossevandring, hvor man ser forskellige dramatiske vandfald, som går stejlt lige ned i fjorden.