To-do listen til dig, der skal rejse væk i over 6 måneder

To-do listen til dig, der skal rejse væk i over 6 måneder

Om du skal på udvekslingsophold, har fået arbejde i et andet land eller du bare har lyst til at slappe på stranden, i længere tid end sommeren i Danmark tillader, så vil denne liste hjælpe dig i din planlægning af turen. Der er nemlig mange ting at tage højde for, inden du bare pakker taskerne og stikker afsted.

Derfor er anbefalingen herfra, at du tager dig tid nok til at forberede din rejse. Så kan du nøjes med at bekymre dig om, hvilken spændende sidegade du skal spise dit næste måltid på – i stedet for at bekymre dig om, hvad du skal gøre, hvis du bliver syg på Sri Lanka.

Få styr på passet

Selvom det lyder simpelt og måske lidt dumt, at vi bruger tid på at sige det her, så glemmer rigtig mange at få helt styr på deres pas inden de rejser afsted i længere tid. Det er ikke fordi vi forventer, at du ikke ved at du skal have dit pas med, når du rejser – men du skal også have et gyldigt pas når du skal hjem igen.

Samtidig er der flere rejsedestinationer, som f.eks. USA, der kræver, at dit pas er gyldigt i minimum 6 måneder, fra den dato du rejser ind i landet.

Derfor er det vigtigt at du tjekker op på udløbsdatoen på dit pas, inden du rejser afsted – så er du sikker på at komme på afsted, samtidig med at du er sikker på at kunne komme hjem igen.

Tag til lægen

Der er to rigtig gode grunde til, at du burde besøge din læge inden du tager til udlandet i længere tid. Den ene grund er, at det mange steder er nødvendigt med visse vaccinationer pga. lokale smittefare for sygdomme vi ikke er udsat for herhjemme. Den anden er, at det generelt ikke er det nemmeste at komme til lægen i udlandet.

Derudover kan det også koste dig mange knaster, hvis du nu rejser uden for EU. Her kan du risikere selv at skulle betale hospitalsregningen og det kan nemt blive en dyr fornøjelse. Så sørg for at du er sund og rask inden afrejse.

Lav et budget

Lige meget hvad årsagen til din rejse er, så er det en god idé at holde styr på dine udgifter og de penge du har at rutte med. Du kan gå på nettet og undersøge, hvad det koster at leve i et specifikt land og undersøge, hvad transport koster, hvad husleje generelt ligger på og mange andre ting.

Penge bruger nemt sig selv, når man har det sjovt – så prøv at holde så meget kontrol med det som muligt.

Få styr på hjemmebanen, inden du forlader landet

Det sidste råd er, at det er en god idé at få styr på dit liv herhjemme inden du tager afsted. Det kan være, at du skal have nogen til at vande dine blomster eller måske dit job skal siges op – få styr på disse ting inden afrejse, så du ikke skal bruge tid og penge på at kommunikere hjem, når du først er taget afsted. Derudover kan du med en billig boligadvokat i Aarhus også få hjælp med at sælge din lejlighed (og købe en ny, når du kommer hjem). Så kommer der lidt mere plads i budgettet til din rejse.