Tre grunde til at besøge Island

Tre grunde til at besøge Island

Sidste år var jeg så heldig at besøge en lille ofte overset perle: Island. Island er helt sikkert blevet en større del af folks bevidsthed efter deres imponerede præstation ved EM i fodbold denne sommer. Men selvom fodbold ofte er med til at udvide vores kendskab til andre lande, så er der mange grunde til hvorfor man skal besøge lige netop denne lille ø-nation. Hvis du ikke selv er overbevist, så kommer der her tre grunde til hvorfor alle burde tage af sted.

1: Klimaet – hvor varme og kulde smelter sammen

Den første grund til at man bør besøge Island er dets klima. Ligesom Grønland og Færøerne er Island placeret lige midt i Arktis og dette gør at klimaet er helt unikt. I modsætning til både Grønland og Færøerne så er det hverken ligeså regnfuldt på Island som på Færøerne og ikke ligeså koldt som på Grønland. Men ligesom i resten af Arktis, vil man hurtigt erfare at naturen er noget helt særligt. Dette skyldes først og fremmest at det hele er meget uberørt og derfor kan naturen og klimaet betegnes som decideret råt. Et andet aspekt her er de islandske vulkaner og gletsjere som er med til at give en masse liv. Dette betyder også at man endelig ikke må snyde sig selv for en tur i de islandske varmebade.

2: Den billige valuta – og de mange turister

En anden fremtrædende grund til hvorfor man skal tage til Island handler om økonomi. I 2009 gik den islandske økonomi teknisk set bankerot og det har betydet, at den islandske valuta har været utrolig billig lige siden, og dette gør det ikke desto mindste mere attraktivt at besøge landet.

På den anden side er der dog mange turister der valfarter til øen af denne grund. Sidste år havde Island mere end 2 millioner overnattende turister, hvilket er næsten syv gange så mange mennesker som deres indbyggertal. Derudover er det også værd at bemærke, at de i øjeblikket lave oliepriser er med til at holde priserne på flybilletter nede.

3: Reykjavík – på tur i vikingernes fodspor

Som de fleste ved har Island i en meget lang årrække været en del af det danske kongerige. Derudover var Island også ophavssted for nogle af de ældste demokratier, samt ikke mindst de nordiske vikingers mange togter. Hvis dette er noget der interesserer en, bør man besøge den islandske hovedstad, hvor man kan blive en hel klogere på både den islandske og dermed også den danske historie. Derudover er Reykjavík rig på gode restauranter, så selv hvis man ikke er den store fiskespiser, så skal man ikke være bange for at gå sulten i seng.

Hvis du allerede nu overvejer en tur til Island kan du eventuelt overveje at tage noget islandsk garn med hjem, da Island er en af de største strikkenationer i verden. Du kan se et stort udvalg af islandsk bomuldsgarn her.