Vandreferier over bjergkæderne – Oplev Nepal og Himalaya bjergene

Vandreferier over bjergkæderne – Oplev Nepal og Himalaya bjergene

Uanset hvilket eventyr i Nepal du er til, har du chancen for at komme tæt på verdens højeste bjerge og hele tiden nyde uforglemmelige udsigter over sneklædte bjerge, grønne dale og brusende floder og tage minder med hjem om mødet med en hjertelig lokalbefolkning.

Riget i Himalayabjergene

En rejse til Nepal er en rejse til at rige, der ligger midt i Himalayabjergene, som indtil 1950´erne var meget isoleret fra resten af verden. Et vejnet til Indien blev etableret, flyforbindelser oprettet, og herefter har rejsende i stort tal søgt til dette enestående land.

På en rejse til Nepal kan man opleve verdens højeste bjerge, vandre i endelig smuk natur, besøge nationalparker med masser af dyreliv og ikke mindst opleve en særdeles interessant kultur med levende gudinder, hellige mænd og spændende templer.

Nepal domineres af bjergkæden Himalaya ned otte ud af verdens ti højeste tinder. Himalaya er en af de yngste bjergkæder på jorden, men alligevel er det her vi finder jordens højeste bjerge, herunder Mount Everest med sine 8.848 meter. Der er cirka 30 millioner indbyggere i landet. Befolkningen er et etnisk kludetæppe med omkring 20 forskellige etniske grupper. Religionsmæssigt udgør hinduer cirka 80procent, buddhister 9procent og muslimer 4procent. Man skelner ikke voldsomt mellem hinduisme og buddhisme, og templerne afspejler ofte begge trosretninger.

Hvornår er det bedst at rejse til Nepal?

Nepal er et land af flere klimazoner, og det er selvsagt aldrig lunt at befinde sig i toppen af Mount Everest. Med det sagt kan temperaturerne også sagtens cirkulere omkring 30 grader alt efter tidspunktet og hvor i landet man befinder sig. Vintermånederne er det køligere, men generelt tørt. Sommermånederne kan være ret regnfulde, men varmere.

Nepal, Bhutan og de øvrige lande i Himalaya er naturligvis yndede rejsemål for bjergbestigere og andre aktive rejsende, der gerne vil prøve kræfter med naturen. Man kan dog sagtens, på grund af den forbedrede infrastruktur, køre langt op i højderne, og flere steder får du en uvurderlig smuk udsigt.

Oplev naturoplevelserne med omtanke

Det er dog svært at undgå, at skulle bevæge sig i den smukke, men stejle natur. Det er derfor en genial ide at forberede sig på højderne når rygsækken pakkes. Noget helt essentielt er nogle gode vandresko, som passer på dine fødder under de lange vandringer. Det er også en god ide at forberede sig på de eventuelle klimaændringer der kan være, alt efter årstiden og højden du befinder dig i.

Der er muligvis tale om en mindre backpacker tur igennem bjergene, hvor der er brug for det helt korrekte campingudstyr. En side som https://www.naturligvis.com/ er eksperter inden for området og kan vejlede til hvad du har Aller mest brug for på din rejse og finde kvalitet til dig, så du ikke står i Nepal, i en uheldig situation.

Der er mange forskellige måder at rejse på i Himalaya og Nepal. Man kan rejse alene eller to-og-to på en spændende vandreoplevelse, eller man kan rejse i grupper, med tilknyttede guider. Det anbefales ofte, hvis det er ens første udflugt i området, at man tager en guide med, så man ikke farer vil i det store bjergede land, hvor alt ligger langt fra hinanden.